Hozzávalók
– 1 db karalábé (kb 150g)
– 100g burgonya
– 1 evőkanál vaj
– 1 tojássárgája
Előkészítési idő: kb 10 perc
Főzési idő: kb. 15 perc
Elkészítése: A karalábégumóról a leveleket letépdessük, a legzsengébb leveleket és a gumót alaposan megmossuk. A burgonyát szintén megmossuk. A karalábét és a burgonyát meghámozzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk. A vaj felét kis lábasban megolvasztjuk, a karalábét és a burgonyát beletesszük, és elkezdjük párolni, majd öntünk hozzá 2 evőkanál vizet, lefedjük és kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Közben a zsenge karalábélevelek szárát kivágjuk, a leveleket finomra vagdaljuk. Kb. 2 evőkanálnyi levélkére van szükségünk. A főzés befejezése előtt 5 perccel a leveleket is a főzelékhez adjuk, 5 percig együtt főzzük. Ha a főzelék puha, hőtartó tányérra öntjük, és a maradék vajjal meg a tojás sárgájával elkeverjük. Végül az egészet villával durvára összetörjük.